20050909

Catalan Software Foundation

Tothom parla molt de "utilitzar" el software lliure, però crec que el que hauria de fomentar la Generalitat i el DURSI en particular es la creació de software lliure.

Actualment sembla que nomes es pugui:
- Crear distribucions de GNU/Linux.
- Traduir distribucions i software lliure ja creat, en general.
- Fer consultoria a partir de software lliure ja existent.

En canvi, hi han moltes àrees del software lliure que es podrien explorar i que serien prou genériques com per ser utilitzades per moltíssimes empreses de Catalunya i d’arreu del món.

Exemples:
- Gestors de continguts (CMS)
- Gestors de Base de Dades
- Eines de portal
- Eines micro-ERP (Gestio de recursos humans etc.)
- I milers d’altres àrees

La idea seria crear una "empresa/entitat" que explori alguna d’aquestes àrees en profunditat i posar a
Catalunya com a capdavantera en la CREACIO de programari lliure, no en la seva utilització o traducció,
sinó en la CREACIO de NOU software.

Una espècie de "Apache Software Foundation", pero a la Catalana, la "Catalan Software Foundation", posar els projectes nous a la incubadora i fer noves versions dels projectes més madurs.


Posible LOGO :)
friky foto

Aquest software lliure hauria de ser basat en interfases WEB, així es la única manera de eliminar
la necessitat de tenir Windows al desktop, ja que quan nomes necessites un navegador, ja pots fer servir
qualsevol sistema operatiu.

A més a més, Els costos son molt reduïts, El sou d’un equip de Enginyers en Informàtica, un parell de Dissenyadors i una mica de hardware bàsic.

Imagineu-vos la repercussió que tindria a nivell mundial ! El primer estat (encara sense nació) que patrocina una agencia per crear software lliure.

6 comentarios:

Marc dijo...

sembla una moooolt bona idea..

PD: pero el logo te'l podries haver currat una mica mes... xD

Seize dijo...

La meva contribució

#!/usr/bin/ksh
echo "Hola mon"


Visca el software en català!!!

uncastellano dijo...

Muy buena idea la que planteas, estoy totalmente a favor.
Mientras en Castilla lo único que tenemos hasta el momento es [url]http://www.molinux.info[/url], que como está apoyado por el gobierno autonómico algo es algo.
Saludos

Daniel dijo...

Personalment ho trobo bona idea, però malauradament em fa l'efecte que l'administració (ni la d'abans ni l'actual) tenen gaire clar tot això, i ho dic per les varies coses que hem pogut anar veient respecte als plantejaments i usos que fa la Generalitat en tecnologies de la informació. Som pocs i encara arroseguem massa "amiguisme" i massa facilitat per caure en modes, si una fundació aixi ha de dependre de la Generalitat ara per ara no ho veig gaire viable, vull dir que jo n'estic esceptic.
És cert que les despeses d'infrastructura (sous, mitjans, ...) serien poques en comparació a altres coses que fan, però el problema el veig més en un problema de mentalitat.

Estic d'acord amb tu en que avui en dia sembla que n'hi hagi prou en fer versions de Linux i localitzar programari al català, és més, penso que això s'esta convertint en una mena de competició (però aquest ja és un altre tema) i el concepte de software lliure és molt més que això.

Penso que la teva proposta tindria més futur si fos quelcom que comences per iniciativa particular.

Anónimo dijo...

One good resource for cad software and many more free software alternatives is Software4YourSuccess.com
Yes it is my site and I would love for you to drop by for a second. From there you will have free access to several of my products such as The Marketing Toolbar (which is goldmine of information on how to do things quickly and on the cheap, thus saving you time and money).
Also for webmasters I have created Webmaster Wizards, which will help you with almost every aspect of putting code on your site from things such as legal and privacy disclaimers to popunders. I have so much content and free software there I could fill up this whole blog, so check it out Thanks, Sincerely Rob Rudd

cc Infopage dijo...

Hello,
I visited your"google group
"-Blog.
As I created about 30,000 Infopages about all kind if subjects, I know how difficult it is to keep all this stuff updated and to find all the information you need.
Should you need more info, I invite you to visit cc Infopage, you might find there some information that will interest you.
I wish you all the good luck I can, keep the good work going!
Kind regards,
Jos
cc Infopage