20041018

El meu primer relat a "Relats en català"

Ahir em vaig animar i vaig introduir el meu primer relat a relatsencatala.com, es tracta d’un relat una mica eròtic, així que ja esteu advertits, pot ferir sensibilitats.

El relat esta basat amb un somni que vaig tenir el dissabte a la nit, se que pensareu, quin pervertit, però bé, que hi farem, soc així.

Evidentment NO ESTA BASAT EN FETS REALS, ja m’agradaria !

Aquest es el relat Vitae Interruptus

La veritat es que l’experiència d’escriure un relat i publicar-lo perqué tothom hi tingui accés es molt gratificant, sobretot quan reps comentaris de gent que li ha agradat el que has escrit.

Per això encoratjo a tothom a que publiqui a relatsencatala.com, animeu-vos-hi.


20041015

Google Desktop, die longhorn die !!!

Sempre m'agrada provar les meravelloses betas de google, encara que moltes vegades es columpiin una mica amb l'excusa de la beta i no arranquen molts projectes en "producció".

De totes maneres, per exemple el google news (per la part que em toca) el trobo un hub de noticies espectacular. I això que encara es beta.


desktop google
friky foto

Avui ha sortit la beta del google desktop, al començament pensava que era algo força bèstia, rollo el substitut de Windows o algo així, de fet Sun esta intentant fer algo d'aquest estil amb el Java Desktop.

Doncs no, el google desktop, com tots els productes de google, fa poques coses i les fa bé, sempre m'ha agradat aquesta filosofia del keep-it-simple, i de fet es una de les poques veritats universals, com a mínim en el món informàtic.

El google desktop indexa els documents que tinguis al disc dur, així com correus del Outlook i converses del AOL instant messenger, i després et permet cercar-los per paraules clau, com ho faries amb el cercador de google standard.

De moment ha indexat 26.109 documents, sempre aprofitant moments idle de la màquina per no putejar al pobre usuari i ja comença a treure-m algun resultat.


Cerca al google normal amb resultats del desktop
friky foto

Jo tinc més problemes que la mitja perquè no tinc el outlook express, sino el Mozilla Thunderbird i crec que no m'indexarà els missatges i com que tinc el Trillian en lloc del AOL IM, doncs segurament tampoc ho farà amb les converses de messenger.

De totes maneres, això segur que demostrarà la inutilitat de Microsoft i la seva super-eina de cerca que havia de sortir amb el Longhorn però que era mooolt difícil, crec que els seus enginyers ja es van fent vells, ai ai ai...

Però bé, per alguna cosa s'en diu beta, no ?

:)

20041007

Votació a la part de la frase mes frikie


El meu gat Sebastian, encara que sigui pijo i alergic, és un sol !!!
friky foto

Ahir vaig anar patinant, des de la feina, fins a Mister Guau, per veure si tenien el paté HipoAlergènic que es l'únic que menja el meu gat. Però resulta que tota Barcelona s'ha quedat sense "Dermatosis l/b" per una rotura d'stock del fabricant.

A priori l'anterior es una frase innocent, però s'amaga cert frikysme, podeu votar quina part de la frase es més frikie.


  • Anar patinant

  • Anar patinant des de la feina, es normal que un friky treballi ? Hauria d'estar tancat ?

  • Mister Guau, vaja nom !

  • Paté, des de quan els gats menjen paté ?

  • I a sobre paté hipoalergènic !

  • Gat alergic, a sobre de pijo, alergic !

  • Rotura d'stock del fabricant de pates hipoalergènics per gats pijos i alergics. Quina demanda han de tenir per aconseguir fer una super-planificacio "Just-in-Time" que acabi deixant tota Barcelona sense aquest paté tant necessari a la nostre societat ?



Ai mareta, on anirem a parar, conclusió, ahir no vaig poder avançar molt en el DOOM3, encara vaig pel nivell 8, inadmissible !

20041005

La meva nova Doom-Station





friky foto









En aquestes setmanes que he estat liat, una de les causes ha estat el nou ordinador que m'he comprat.


  • AMD Sempron +2600

  • Placa ASUS amb so i xarxa integrats

  • 512 Mbs de RAM

  • Tarja grafica ATI Radeon 9600 de 256Mbs

  • 80Gbs de disc SATA

  • Lector de DVD

  • Gravadora de DVD





Tot per uns 512 euros IVA inclòs, a PCGREEN of course !

El primer dia que el vaig tenir a casa vaig tenir forçes problemes per configurar-lo, sobretot al començament, com que tenia el disc Serial ATA, el Windows no el reconeixia a priori, vaig haver de posar-li els drivers adients al començament de la instal·lació (F6)

La veritat, es que estic força desconnectat del tema hardware i instal·lacions. Em faig vell ;)

A partir d'aquí ja va anar tot com una seda, vaig posar els drivers de la placa, els de la tarja de vídeo i finalment vaig actualitzar al XP SP2.

Vaig acabar a les 2 de la matinada.

Una de les coses que em va sorprendre es que les plaques base, en contes d'emetre "pitidos" típics per avisar que algun component no funciona o que ha anat tot OK en el checking del hardware, ara resulta que et parlen !!! Fins i tot hi ha una aplicació per canviar els missatges que de veu que dona.

El dia següent ja teníem instal·lat el SIMS2 per la Eva, una de les raons bàsiques per la que necessitàvem una màquina nova.

Al cap d'uns dies ja tenia posat un VMWare amb un Suse Linux 9.1 que encara no he provat, la veritat.

Finalment, aquest diumenge vaig aconseguir instal·lar el DOOM3 i he flipat !


Exemple d'imatge del DOOM3
friky foto

No es que sigui gràficament perfecte, encara li queda força per millorar, sobretot els personatges i enemics. Però us asseguro que es PER ACOLLONIRSE VIU, et fot cada ensurt i te un só ambiental tant bo que enganxa moltíssim.

En John Carmak ho ha tornat a lograr, si tens una màquina prou potent (o 500 euros de sobres) no dubtis a posar-te el DOOM3, segur que et vicies.

El primer nivell es molt introductori i no fots ni un sol tret (bé, crec que només al final) en canvi, a partir d'aquí tot es shoot'em up.

Obligatòriament has de jugar amb el volum a tope o amb auriculars, es com aconsegueixes una immersió millor.

A vegades et fot uns bons ensurts fins i tot quan no et surt cap enemic, simplement ho fan per acollonir-te, els més guapos son (pel que porto):

  • Trossos de cossos desmembrats que surten d'algun conducte de ventilació, gore total, peus, braços...

  • Trossos de terra o de paret metàl·lics que salten i cauen a terra quan t'apropes, només amb el soroll que fan ja et cagues.

  • Quan s'apaga la llum de sobte. Ai mareta, quin cague.



De veritat us recomano aquest joc, jo ja vaig pel nivell 6, i intentaré no fer cheating perquè llavors perd tota la gràcia.

Vinga, tots a comprar-se una DOOM-Station !