20080409

Meme d'avui fa 10 anys

Avui fa 10 anys la meva vida era radicalment diferent, he pensat fer un petit meme, qui sap, potser el miri d'aquí 10 anys més i em faci gracia.


Situació sentimental:


Fa 10 anys acabava de començar a sortir amb la Eva, actualment portem 8 anys de convivència i 4 de casats :)

Situació Laboral:

Al 1998 era consultor d'Oracle, havia acabat el projecte del Ticketing de la Caixa (ServiCaixa) i encara no havia entrat al mega-projecte Sony.

Cobrava uns 1.000 euros al canvi, així que vaig ser un precursor de l'anomenat mileurisme fins i tot abans de que s'implantes l'euro.

Després vaig estar uns 3 anys al projecte Sony dins d'Oracle.

A partir del 2001, 6 anys com a responsable tècnic de lavanguardia.es i elmundodeportivo.es.

I finalment com a emprenedor a Omatech on soc CTO i fundador.

Lifestyle:

Aquí hi han hagut molts canvis, de viure a casa els papes al 1998 a independitzar-me i anar a viure amb la Eva a començaments del 2000 a un pis de 45m2 (tambe vaig ser un precursor dels mini-pisos) a canviar-me al pis on visc ara, no es per vacil.lar però es un dúplex de 94 metres amb parking, encara que en realitat es tot del banc.

Evidentment dins de l'apartat de lifestyle no podem oblidar que els caps de setmana del 1998 me'ls passava anant al A+SACO (actual RAZZMATAZ) divendres i dissabte, sessions maratonianes !

Actualment un bon cap de setmana es el que no tinc que currar i no tinc compromisos socials, i el puc passar amb pijama i pantumfles amb els gats i la Eva mirant la tele o series al portàtil.

Situació econòmica:

En aquest punt no em puc queixar, de ser mileurista a Oracle he passat a tenir un sou considerable, encara que sent emprenedor hi ha mesos que s'ha de sacrificar la paga :)

Nomes cal dir que he passat de no tenir hipoteca a tenir una hipoteca de 300 euros al mes pel mini-pis (en paral·lel amb crèdit pel cotxe i milers de crèdits mes, fins i tot per comprar el llit) a tenir nomes una hipoteca pel nou pis en l'actualitat, això si, de 1.200 euros !

Música:

Aquí els meus gustos han variat poc, descobreixo grups nous com Maximo Park, Editors, fa més de temps Kings of Convenience, Interpol, Strokes...

Peró em continuen agradant Pixies, Sr. Chinarro, The Cure, Prodigy, Smiths i tants altres que ja em feien vibrar al 1998.

Tecnologia:

Crec que per aquestes dates de fa 10 anys tenia un mòbil que ara faria vergonya però que era "lo mas" en aquella època, un Ericsson (abans de que fos Sony-Ericsson), posteriorment vaig passar per algun Motorola i un Nokia, fins al Nokia clamshell que tinc actualment.

Els que em coneixeu sabreu que la meva passió son les Palms, he de reconèixer que fa 10 anys no tenia Palm ja que, segons la meva Palm, em vaig comprar la primera el dia 17/04/1998, això vol dir 10 anys menys 8 dies :)

He passat per diverses reencarnacions de Palms durant aquests 10 anys, la primera recordo que em va costar 42.000 peles i me la vaig comprar amb molt esforç de mileurista, com fan al palminfocenter el meu historial es el següent:

Palm Pilot Personal -> Palm Vx -> Palm Tungsten|T --> Palm Tungsten T5 --> Palm T|X

Val a dir que tinc emmagatzemat a l'agenda de la palm tot el meu historial dels últims 10 anys (menys 8 dies), des de hores que feia a Oracle a projectes de Vanguardia a reunions d'Omatech, etc.

Internet:

Fa 10 anys ja era un Internauta empedernit, a Oracle una de les ventatges era tenir una bona (per la epoca) connexió a Internet i una adreça de correu electrònic. Si, ara sembla ridícul, però al 1998 ser un mileurista amb email et donava cert cache :)

A casa, misèria i companyia, durant molt de temps em va acompanyar el meu modem extern de 56ks tant a casa els pares com al primer mini-pis. Posteriorment vaig possar ADSL de ya.com fins que per un error em van donar de baixa (ells s'ho van perdre) i em vaig passar a Jazztel, de moment em funciona i com diem els informàtics, "Si funciona no lo toques"

Coneixements:

Aquest punt també ha sofert molts canvis, com dèiem al grup NCA d'Oracle el nostre lema és NTNPI (No tenim ni puta idea) i això ha de ser la màxima que ha de guiar a un bon informàtic, mai ho podràs saber tot, però lo important es tenir ànsies de coneixement.

Fa 10 anys estava força tancat al món Oracle, que si PL/SQL que si SQL*Loader que si Forms que si Oracle Application Server...

Després a Vanguardia vaig ser pioner en els Servlets i JSPs (també amb molt component de PL/SQL a la part de Base de Dades), molt del codi de l'actual lavanguardia.es encara es meu, registre d'usuaris, generació de pàgines estàtiques, vaja, un munt de línies.

Dins de vanguardia ja vaig començar a fer coses amb AJAX amb prototype primer i després amb jQuery que es la canya ! com ells mateixos diuen "Javascript is sexy again"

Fa un any i mitg em vaig ficar amb el PHP i el MySQL i la veritat es que m'encanta.

Qui sap d'aquí 10 anys que estarem fent...

Una cosa curiosa de fer-te gran es com canvia l'adquisició de coneixements. Fa 10 anys aprenia de la gent mes gran que jo, ara aprenc dels mes joves. Espero que ells també puguin aprendre alguna cosa de mi a la seva vegada :)

Bé, segur que em deixo moltes coses, però em direu, a que ve tot aquest rotllo ?

Doncs avui es el meu aniversari i m'he aixecat en plan remembering al 1998 tenia exactament 25 anys tal dia com avui i al 2008 ... bé, calculeu vosaltres mateixos ;)

20080404

Why Google is hiring too many people ?

The answer is simple, since Google IPO, the company started to hire lots and lots of people (engineers basically) to fire them in case of a fall in their shares.

If you have only 2.000 employees or less (pre-IPO time) you cannot reduce your workforce significantly enough to raise your shares price in case of necessity.

Now Google have more than 20.000 employees (ten times more) and my theory is that a lot of them are not doing serious contribution to the company products and services.

Based only on my experience, the [human] customer care of google is as poor as allways has been in the past, try to make a question not found in a FAQ or ask for a index reinclusion and you will feel the nigthmare of talking to real human Googler's.

Let's see if the share's price drop, and then, how many Googler's will return to dull jobs via pink slip ?

Note:

Don't missunderstandme, I'm a huge fan of the google tools and services, the automatic ones and this post is based on my personal opinion only.