20061220

<=> SpaceShip Operator



Llegint llibres tècnics moltes vegades m'ho passo millor que llegint algunes novel·les, i es que hi ha una norma no escrita que dicta a tot bon programador-friky, que quan té la oportunitat d'escriure un llibre sobre un nou llenguatge de programació, algun software innovador o un sistema operatiu "de no te menees", ho ha de fer introduint frikades cada 3 o 4 pàgines.

Al començament pensava que era cosa dels llibres de la carrera, pensava, seran els profesor d'universitat que estan torrats... Doncs no, es tot el mundillo informàtic, no hi ha per on agafar-nos !

Seriem carn de psicòleg si no fos perquè estaríem pensant tota la estona com colar-li gols i com fer-lo desquiciar a ell, per no dir que ens mosquejaríem pensant que una persona tant poc qualificada en "Algebra de Boole", s'atreveixi a tractar-nos, A NOSALTRES !!!

Bé, al que anava, tot llegint el llibre "Programming Ruby, The Pragmatic Programmer's Guide" he trobat una perla d'aquelles que sembla mentida que no hagi conegut abans.

L'SpaceShip Operator, es tracta de que en Ruby es pot fer un override de la funció de comparació en qualsevol tipus d'objecte, clar la funció que has d'implementar es diu <=>

A algun friky se li va acudir en el seu dia (sembla que això ja ve de Perl) dir-li SpaceShip Operator per la seva semblança amb un TIE FIGTHER de Star Wars.

Altres ASCII-Art relacionats amb el SpaceShip Operator

TIE Fighter: <=>
Darth Vader's TIE: <=o=>
TIE Bomber: <-o=o->
X-Wing Fighter: >o<
B-Wing Fighter: -o|-

Stay in attack formation.

<=> <=>
<=o=>

El que deia, estem molt malament ...

No hay comentarios: