20061103

El mercat dels WebOS s'escalfa, apareix PARAKEY


Blake Ross, co-creador de Firefox, ara ficat a Parakey
friky foto

Blake Ross, un dels creadors del popular navegador Firefox, ara esta gestant un Web OS PARAKEY (http://www.parakey.com)

Aquest nou webOS te algunes característiques que el fan mes atractiu que els més simples (tipus EyeOS), la que m'agrada més es que interactua amb un petit programa client per sincronitzar arxius amb la web del producte (i supossadament, saltar-se les restriccions de seguretat dels browsers)

Al tenir un programa client es superen grans limitacions dels webOS actuals, per exemple:


  • Utilitzar les impressores amb drivers locals i sense passar pel navegador.

  • Accedir directament informació a discos locals i storages USBs etc.

  • Implementar un mecanisme propi de seguretat sense la intervenció del navegador



Evidentment té desavantatges, com que s'obre un altre possible front per on es pot trencar la seguretat (en els browser ja succeïx i son molt més restrictius (model SANDBOX))

Un altre dels problemes que veig, és que encara que anuncien que han creat un nou llenguatge (JUL) per que desenvolupadors externs programin dintre del parakey, han declarat que el projecte no sera 100% open-source ni free-software, així que el que crec que succeirà es que apareixerà un nou grup amb la mateixa idea (programa client + browser) però dins el món del free-software. El temps ho dirà.

De moment la web no esta operativa, ni tant sols a nivell de demo, així que ens hem de contentar amb aquest article del IEEE per anar fent boca.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Treballant amb XUL es podria implementar un WEBOS de forma correcte i sense haver de reinventar la roda (o el navegador).

Anónimo dijo...

tete, sanbox o sanDbox??

o.

Agustí Pons dijo...

Quin fallo !!! corretgit