20060822

Desinformació a la vaga dels treballadors d'Iberia al Prat

Normalment no faig posts sobre temes polítics, això és un blog de frikades vàries, no de política.

Però es que després de molt donar-li voltes al tema, discutir-ho amb amics amb una copa de més i amb la perspectiva que dòna el temps, començo a enterar-me realment del que va pasar al aeroport del Prat el dia 28 de juliol.

Com sempre, la desinformació va estar a l'ordre del día, i no precisament per la longitut de les notícies dels informatius, on la noticia va ser àmpliament coberta, sinó pel contingut dels videos que van crear aquests informatius.

Com a exemples, us poso els videos del youtube, on MAI i repeteixo MAI es parla del conflicte, amb la perdua (forçada per part de la companyia) del handling per part d'Iberia al aeroport del Prat, no s'entrevista MAI a cap representant dels treballadors, i nomes TV1, fa alguna referència a les negociacions entre la companyia i els treballadors.


Notícies TeleMadrid


Notícies Antena 3 (el més indignant)


Notícies TeleMadrid


Notícies TV1


Notícies TV1


Vergonyós !


Em recorda molt a la vaga general de C C O O, us enrecordeu ?


Urdazi Power !

Atenció! no vull justificar el fet en sí de deixar a terra a un munt de persones (a més de forma inesperada i en dates vacacionals), sinó que no m'explico com podem ser tant desinformats i de manera tant sistemàtica. Antena3 és el summum de la desinformació, no paren de repetir testimonis de gent indignada, i lo de que la Creu Roja va repartir bocates, NO DIUEN RES MÉS, només algunes referències a que la companyia no dòna informació als passatgers. Vale, però i a les televisions, tampoc no els hi en donen ? I si elles tenien informació, perque no la donaven? potser perquè és fàcil trobar culpables entre una gent que no té cap mitjà de comunicació per replicar ?

Els únics llocs on pots estar informat d'aquesta qüestió, des del punt de vista dels treballadors son indymedia:
Huelga Aeropuerto del Prat

i kaos en la red:
La huelga de los trabajadores de tierra de IBERIA: el capitalismo salvaje. Historia de un conflicto
Roma puede esperar. Los trabajadores del aeropuerto de Barcelona en lucha
Huelga en el Prat

On queden els dies on la solidaritat entre treballadors, era present ?
Com per exemple, veieu la història de la vaga de tranvies del 51

Avui en dia en lloc de buscar els culpables reals del caos (Iberia; no els treballadors de handling putejats) i fer un boicot com Deu mana, només es discuteix si l'aeroport hauría de ser competència de la Generalitat o de l'Estat i "es lincha" als treballadors, que simplement no van aguantar més la situació i l'engany de Iberia.

No veieu que poc a poc, ens estan arraconant a TOTS cap a ETTs, contractes "basura" i a pagar hipoteques a 50 anys. Perquè ? Potser perquè quan tens por i inseguretat ets molt més manipulable i dòcil ?

Els anglessos anomenen FUD (Fear Uncertainty and Doubt) en el món de la informàtica a crear una especie de resentiment contra un producte o servei competidor El que vinc a dir, és que ens estan envolcallant amb FUD sobre el nostre propi futur, baixant les nostres expectatives de ingresos (ETTs, etc) i incrementant les de despeses (hipoteques, IPC, etc.)

Jo ho anomeno FUD sociològic, o sociological FUD (alguna frikada havia d'inventar-me, no?)

Agustí

No hay comentarios: