20050829

Problemes per google o per els usuaris ?

El problema de ser un gegant es que atreus molta atencio, i aixó comporta atenció de gent amb "bones intencions" i gent amb "NO tant bones intencions"...

Han hagut de pendre messures per evitar que virus i troians els hi col.lapsin la xarxa de servidors, segons el que hem pogut investigar fent un parell de proves, funciona aixi:

Quan google rep una peticio desde una IP en concret, el tio valida si aquella IP l'esta putejant amb peticions massives del tipus "forged url", el que fa tipicament un virus o un troia.

Si es el cas, el tio mostra al navegador del usuari un formulari amb la tipica imatge nomes interpretable per un humà i demana que possis el que veus a la imatge (veure foto).


pregunta de google
friky foto


Si superes la pregunta, et posa una cookie al navegador i et dona com a bon client per les seguents peticions, sino sospita de tu i no et serveix.

Que ha passat, que com nosaltres estem dintre una xarxa corporativa on es molt provable que algu tingui el "susodicho" virus, doncs clar, ara ens demana a tots que responguem a la pregunteta de adivinar que surt a la imatge...

Escoltant "Season of the Shark de Yo la tengo"