20050930

Li colen un gol al ABC i de retruc al e-noticies

Si companys, en el món del periodisme una de les regles és sempre contrastar la informació, cosa que no fan gaire sovint els redactors del e-noticies.com

Només cal veure aquesta noticia:



friky foto


Fins i tot els lectors de l'ABC admeten que “Catalunya és una nació". Una enquesta publicada a l’edició electrònica del diari madrileny ABC indicava que els internautes participants consideraven que Catalunya és una nació. La pregunta que proposava el rotatiu és “¿Crees que Cataluña debe denominarse nación?”, i ahir a dos quarts de nou del vespre hi havia un 77,8% de respostes positives (uns dinou mil vots) i un 20,2% de respostes negatives (uns 5.300 sufragis).


Si haguessin provat de trucar als responsables de la web del ABC, se’n haurien adonat que els tios van rebre una quantitat inusitada de peticions just al començar amb l’enquesta i evidentment totes deien que “Catalunya és una nació”.

Conec personalment al “hacker” en el bon sentit de la paraula que va fer un petit shell que votava massivament aquesta opció a l’enquesta del ABC, fins que al final va aconseguir tants vots que es va cansar.

Espero que algun dia expliqui com ho va fer en el seu Blog.

:)

Senyors del e-noticies:


  • Contrastin la informació, sobretot quan evidentment no té cap mena de credibilitat

  • Creïn un Alias al seu Apache, perquè no funciona e-noticies.com sense el www. davant



Senyors del ABC:


  • Protegeixin una mica mes les seves enquestes

  • Monitoritzin a veure si els estan atacant amb vots massius (sort que tenen prou servidor)

4 comentarios:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Nano, aquesta informació està perfectament contrastada: Vas a la web de l'ABC, mires els vots i els percentatges I PUNT.

Si hi ha gamarussus que perden el temps fent shells o borregos votant-hi seguits per correus en cadena és un tema totalment apart: L'enquesta diu que han votat 20.000 persones i que el setantaitan percent ha votat sí.

Fi de la història

Agustí Pons dijo...

Bé, si tu vols tancar els ulls al tema de la manca de seguretat i fiabilitat dels resultats de l'enquesta, tu mateix.

Després sortira un altre de resultat contrari i tambe te la creuras ?

Doncs perfecte.

Anónimo dijo...

Algú ha comentat. "l'enquesta diu que han votat 20.000 persones".
Doncs això no és correcte. S'han emés 20.000 votacions, que no és el mateix. Les enquestes per internet sempre han estat això, un joc i només resulten interessants si els participants no volen que guanyi cap opció (per exemple amb preguntes com "quantes cigarretes fumes?"). A Vilaweb i molts altres llocs els hi passava el mateix. Jo vaig fer una vegada un mecanisme per evitar votacions d'una mateix IP, però empleats d'una empresa es van queixar que només podia votar un d'ells perquè, com feien servir un proxy, la seva adreça externa era única. Mala solució.