20041130

Els caixers automàtics i la mare que els va parir

Des de que disposo de targetes de dèbit ara fa uns 13 anys, s'han anat pujant les quantitats mínimes.

Al començament podies treure 1.000 pessetes.

Un bon dia TOTS els caixers van començar a dir que sospitosament no tenien bitllets de 1.000 i que només disposaven de 2.000, no esta mal un increment del 100% en el valor mínim que es podia treure fins llavors.

Desprès va arribar el euro, i clar, no anaven a posar bitllets de 10, seria un pas enrera de 2.000 a 1.600, evidentment TOTS els caixers només disposaven de bitllets de 20 euros en amunt, o sigui, de 3.600 pessetes.

L'últim canvi va ser els de les comissions, primer sense avisar i finalment amb el bonic missatge de "Esta operación tiene una comisión de 0,30 euros, quiere continuar ?" Moltes vegades no et queda més remei, ja que el caixer mes proper que no et cobra comissions esta a força distancia.

I ara.

Ara sospitosament hi han caixers que només tenen bitllets de 50 euros !!! Mes de 8.000 pessetes.

Ja m'ha passat a dos caixers diferents de la xarxa 4B.

I tot això perquè ? Evidentment, contra mes "cash" portes a sobre, més gastes. I a sobre coincideix amb la "season" nadalenca, que bonic es el Nadal, eh ?

El dia que definitivament canviaran de 20 a 50 ho veurem perquè al software del caixer en lloc de 20, 40 etc et dirà 50, 100 etc.

Llavors ja no hi ha marxa enrera.

Vaja, en resum, que en 13 anys la quantitat mínima d'extracció en caixers s'ha multiplicat per 8, i a part ara et cobren comissions quan abans no te les cobraven, un increment del 800%

Potser els sous han pujat en la mateixa mesura ???

En resum, entre els bancs i el negoci immobiliari ens estan foten a caldo.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

per això procuro recordar els pocs caixers que em permeten treure billets de 10€

Txema Alegre dijo...

Recony Agustí, excel.lent exercici periodístic.