20040728

Google caigut, i ara que?

Si, jo vaig ser un dels afectats per la caiguda de google del dilluns, i tinc proves. Si no mireu la frikyfoto d'adalt ;)

Tothom esta igualment exposat als atacs de DoS en aquesta jungla que anomenem Internet, fins i tot el Rey Google.

Tot ha estat per culpa d'un virus anomenat MyDoom.O, el "creatiu" virus quan infectava un PC a través d'un e-mail, començava a buscar adreces de email al disc dur de la víctima, en concret a documents de word, texte, etc.

Quan trobava algun email, començava a llançar consultes al Google, a Yahoo i a Altavista, per adreces dins el mateix domini.

Per exemple, si trobava kk@kk.com (la meva adreça favorita) en un document de word del disc, llançava consultes als cercadors amb la paraula "kk.com", i si el cercador responia amb pàgines que contenien més emails d'aquest domini (posem perla@kk.com, megaperl@kk.com...), els hi començava a enviar mails infectats pel propi virus.

Evidentment, el virus farà servir un motor SMTP propi i farà allò taaant catxondo d'inventar-se el "From:" a partir de l'agenda de la pobre víctima.

Això ja és el mínim que se li demana a un virus modern ;)


El tema d'inventar-se el "From:" es una de les "funcionalitats" dels virus d'avui en dia que em posa més de mala llet, quants de vosaltres no heu rebut mails de resposta d'algun "enterat" dient-vos que estàveu infectats i que li havíeu enviat un mail amb virus ?

El pitjor és que per molt que ho expliquis sempre hi haurà gent que no sap que el protocol SMTP es un dels més insegurs del món.

No els culpo, el món de la Informàtica en general i d'Internet en particular és, com he dit abans, com una jungla.

Encara no entenc com la gent "normal" s'atreveix a entrar-hi, es com si per fer funcionar un microones haguessis de fer un master en enginyeria industrial, baixar-te el parxe que evita que s'et cremin les crispetes i posar-te un firewall perquè no s'et engegui sol l'aparell i esclati quan no ets a casa.

No hay comentarios: