20040719

Firefox Power

"de com el firefox mostra el text de rollover de les imatges a partir del attribute 'title' i no del 'alt'".

Soc un fan del Mozilla Firefox des de abans que es digues Firefox i abans fins i tot que es digues Firebird (era Phoenix?). Evidentment, com a tots els altres blogs sempre he estat buscant alternatives a Microsoft des de que fa uns anys Netscape ens va deixar a la nostre sort.
De totes maneres no volia parlar de "The joy of Firefox", això ja ho ha fet prou gent i amb prou estil.

Volia comentar una de les diferencies més irritants que té amb l'Internet Explorer. Els textos "alt" de les imatges.

L'attribute alt del tag img des de fa moooolt de temps s'ha vingut utilitzant per mostrar un text de rollover de color groc, com una espècie de "Hint" si heu programat amb Delphi. Encara que originalment va ser concebut per mostrar un text alternatiu a la imatge als browsers textuals (o amb la opció de no mostrar gràfics).

Evidentment lo del rollover no estava especificat a l'standard del HTML, però algú de Netscape o Microsoft ho va decidir incloure com a funcionalitat addicional durant les "Browser Wars" i així es va quedar. Com un standard de facto.

L'standard de veritat (no sé a partir de quina versió) identifica un attribute "title" que és el que fa les funcions de rollover text.
Evidentment el Firefox es comporta bé amb el attribute title i mostra el text amb un bonic rollover.

Jo, personalment penso compatibilitzar tot el codi que pugui per incloure el attribute "title", en concret, avui mateix intentaré que m'ho posi el Jordi a www.relatsencatala.com
Ara bé, no crec que molta gent faci com jo, no oblidem que l'Explorer es mou (de moment) en més del 95% del mercat.

Així que recomano a la gent del Firefox que faci una excepció al seu purisme i implementi la funcionalitat de mostrar el rollover si no hi ha "title" però hi ha "alt".

Ja sé que soc com un heretge. Però recordeu que a les ultimes "Browser Wars" el guanyador no va ser el navegador més standard, sinó el que "s'ho tragaba tot".

No hay comentarios: