20040622

Re-enter email

Ja fa temps que m'en adono d'un error força greu d'alguns llocs web. En concret en els que tenen registre d'usuaris. Es tracta del típic "repetir email".

Això no té sentit.

El camp de password (o clau) sempre s'ha demanat dues vegades, però aquest està totalment justificat, ja que, no veus el que estàs escrivint, sinó una sèrie d'asteriscs (no feu com un colega que el seu password era realment asterisc-asterisc-asterisc-asterisc)

Vaja que tu fiques el teu password, però clar, no pots saber del cert si l'has introduït bé, així que te'l tornen a demanar i ja seria molta casualitat que el tornessis a introduir malament i el que és més important "igual de malament".

Llavors el sistema comprova que les dues claus són idèntiques i si no és així t'avisa.

Ok. Amb el password està clar. Però perquè la gent s'obsessiona amb el "repetir email" ? Però si L'ESTAS VEIENT !!!

Esta clar que et pots equivocar igual en el email que amb el nom o el cognom, ja m'imagino camps de "repita el nombre", "repita el apellido" etc.

És absurd !

Bé, la gent que ha implementat aquests registres erronis no tenen cap culpa, per un motiu; Han aplicat la màxima de "Don't innovate, copiate" ;)

Fa forces anys que van començar a sortir registres amb el patètic campet de "repetir email" (un que volia innovar) i a partir de llavors s'han reproduït com conills.

Ja se que el camp d'email és molt important, però no crec que demanar-lo dues vegades sigui la sol.lucio. Més aviat s'hauria d'adoptar la tàctica de enviar-li al usuari un email perquè activi la seva conta. Així segur que el email es vàlid.

No es que sigui un expert però a on treballo tenim 250.000 usuaris registrats i calculo que més del 95% dels emails són vàlids seguint aquesta aproximació.

Així també t'estalvies els típics usuaris kk@kk.com (com jo mateix) que per molt que hagin de ficar el email dues vegades faran:

kk@kk.com
kk@kk.com

I fins i tot amb un copy&paste per no perdre el temps.

Però si els hi envies un email de validació ja no poden continuar.

Vaja que no serveix de res demanar dues vegades l'email.

Ep, si algú creu que sí que és super-important que em posi un comentari. Puc estar equivocat.

1 comentario:

Anónimo dijo...

perdones pido por no poder parlar catalA
no me echen la culpa a mI sino a mi mamA

trato de tocar las teclas que tengan impacto
no las encuentro adentro, no hay, de facto

rApido ruego esgrimas un creyOn electrOnico
detalles dame, despilfarra lo que es econOmico

me das tu e-correo y ya me explico?
jerigonzas solito cuando publico!

menda.mendoza@gmail.com