20040607

Declivi i caiguda de l'imperi PALM

Si estimats lectors, avui ha arribat el dia de l’adéu, tots aquells fanàtics de la plataforma PALM (jo soc un d'ells) hem d'adonar-nos que el final s'apropa.

Sé positivament que intentareu afirmar que estic boig, que la plataforma PALM gaudeix d'una salut de ferro i que el "market share" de PALM encara és molt alt, però companys, assumim-ho, això s'acaba.

Hi ha diferents signes, com a la profecia ;)


  • Sony ha decidit deixar de vendre PDAs Palm a Europa i Estats Units, tot i ser el segon venedor mundial en aquest sector, això pot provocar un greu desgavell a l’ecosistema del mercat de les PDAs


    • Primer perquè PALM One no podrà satisfer la demanda (sobretot al high-end) dels usuaris dels Clié.

    • Segon perquè evidentment Sony no es quedarà creuada de braços en el segment dels smart-phones i juntament amb Ericsson començaran a treure models més assequibles i amb més funcionalitats.


  • Els smartphones tiren fort. És molt més acceptat socialment tenir un mòbil, encara que les passis putes per escriure, que no tenir una PDA, assumim-ho les PDAs son per GEEKS, la época en la qual els executius podien vacil.lar amb les seves flamants Palms ha passat, ara vacil.len amb el seu nou Nokia o amb el seu nou Sony Ericsson i a sobre poden posar els putos POLITONOS !!!

  • Han aparegut rumors de compra sobre PalmOne per part de DELL

  • Els Handhelds amb sistema operatiu de Microsoft estan guanyant terreny i market-share per diferents raons:


    • Primer DELL ha començat a atacar la gamma baixa del mercat

    • Existeixen eines de desenvolupament més atractives per tot l’entorn MICROSOFTero i VISUALBASICero, d'aquests ja parlarem un altre dia ;)

    • Totes les empreses, no sé per quina raó, quan volen una plataforma PDA "Professional" escullen Pocket PC i no Palm

    • El nom de Microsoft tira molt i els recursos en R+D que tenen no son gens menyspreables




Sincerament, vaig tenir una premonició de caiguda de l’imperi PALM quan van fer el salt a la versió 5 de PalmOS i a l'arquitectura de processadors ARM.

Era un canvi molt radical i no confiava 100% que funciones correctament i que aconseguís atreure a prou usuaris i desenvolupadors.

Per sort no va ser així, personalment vaig ser un dels early-adopters, gracies a un regal d'una preciosa Tungsten-T per part de la meva (no menys preciosa núvia) tot just sortida al mercat. Això em va permetre viure a les meves pròpies carns la migració d'arquitectura i de sistema operatiu (venia d'una Palm Vx)

El canvi no va ser tant traumàtic com m'esperava i en aquells moments vaig poder respirar tranquil, pensant, que la plataforma PALM viuria una renaixença mítica.

De fet, el que van aconseguir va ser retardar l'inevitable, van posar-se al nivell de les Pocket PC en resol.lucions de pantalla, memòria base, van generalitzar les pantalles en color, van incloure reproductors d'MP3s, càmeres, etc. i van fer el canvi d'arquitectura que els permetia créixer i que obria un nou ventall de possibilitats. Però potser va ser massa tard?

Si has arribat aquí, potser et sembla que soc un anti-PALM, res d'això, segurament soc un dels més grans comercials de PALM de Catalunya, ei, però sense cobrar comissió. He convençut a moltíssimes persones d'entrar en el món de les PDAs per la via PALM (per suposat)

El que passa es que un ja està fart d'aquesta sensació de que Microsoft sempre acaba guanyant, ja em va passar amb el meu Amiga, una plataforma molt bona que va desaparèixer per sempre i ara em pot passar amb la meva Palm, la meva eina de treball diària ! això ja no pot ser!

Per tant, revelem-nos, fem un últim esforç, esmolem la nostra ironia contra els usuaris de Pocket PC, recordeu-los-hi que no poden visualitzar ni modificar fitxers de PowerPoint i nosaltres SI, que quan premen qualsevol hard-button el seu aparell triga un segon en engegar-se (a mi em donaria un esglai si em passa això) i rieu-vos de la funcionalitat de doble click.

Encara hi ha esperança?

1 comentario:

Unknown dijo...

P800 power!!!!!!!!!
:)