20040526

Maleït Apache i maleït Linux

Sovint el món de la informàtica et genera reaccions d'amor/odi, així com en l'anterior POST ençalsava les virtuts del servidor Apache i del Linux, avui estic, més aviat EMPRENYAT amb ells.

I es que ahir (fins les 2 de la matinada) en un dels meus servidors vam tenir molts problemes al servir planes web i imatges, que es la responsabilitat del Apache, passaven coses molt estranyes, a vegades es carregaven unes imatges i altres no, el fitxer de log deia que tot estava servint-se de puta mare (codi 200).

En canvi les imatges no es veien.

Les solucions de reiniciar el Apache, per suposat, no funcionaven, vam provar fins i tot de recompilar l'Apache, ja que fa pocs dies s'havia instal.lat una nova tarja de xarxa que semblava ser la causant de tots els problemes.

Desprès de molt buscar pel google, la veritat es que s'et posa cara d'idiota quan busques aquestes coses sense sentit per que no saps que posar "weird apache" "200 +images +log +apache" etc.

No sé com, vaig trobar una pregunta similar al nostre problema al experts exchange. Allà em vaig tenir que registrar, ja que sinó no pots veure les respostes (molt llestos) però SI era justament el que buscava.

Resulta que el puto apache te una "funcionalitat" que intenta aprofitar una espècie de cache de fitxers a nivell de sistema operatiu, la funcionalitat es diu "sendfile", no se ven bé com va, però es tracta que si el Apache pregunta al LINUX si te el fitxer en memòria, doncs aquest ni el llegeix de disc i l'envia directament, clar que hi ha

vegades que això no rula gairebé i algunes versions de Linux amb l'Apache casca, per això hi ha una bonica directiva al httpd.conf que desactiva aquesta funcionalitat (mano de Santo):

  • EnableSendfile Off


Esta documentada a aquí

I això va ser tot, després de 3 o 4 hores buscant i provant configuracions de VirtualHosts etc. la solució era tant simple com descomentar aquesta línia del httpd.conf.

Per cert, no estava escoltant res, donades les circumstancies, però aquest matí m'he aixecat amb la cançó "Un rayo cae" de "El niño gusano" al cap.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Ja sol passar això, per una xorradeta de res (desactivar una opció) t'hi pots passar hores.
Jo n'estic molt content de l'Apache, es porta molt rebé i això que la màquina té poca memòria i velocitat. (andreu AT http://annys.eines.info/raims)

Unknown dijo...

Sobre el que comentes que t'has de registrar a experts exchange per a veure les imatges:
Veig que això suposa un "problema" per a tu (com per a molta gent) Bé doncs, et presento una web que acava amb aquests maldecaps:

WWW.MAILINATOR.COM

Visiteu-la i ja direu...